Талибаните твърдят, че са поели контрола над град  - административен център

...
Талибаните твърдят, че са поели контрола над град  - административен център
Коментари Харесай

Талибаните поеха контрола над Кандахар

Талибаните настояват, че са поели контрола над град  - административен център на едноименната провинция в южната част на страната. Това заяви телевизионният канал Al Jazeera, базирайки се на изказване от представителя на придвижването, предава БГНЕС.

Според него летището в Кандахар е спряло да работи заради конфликти сред държавните сили и талибаните. Повече от 20 цивилни, в това число дами и деца, са били убити, а други 70 ранени през последните 24 часа в конфликти в Афганистан, заяви локалният ефирен канал Ariana News, базирайки се на държавни данни. Министерството на вътрешните работи упреква за жертвите талибаните, само че те отхвърлят тези изказвания.
 Около 390 000 афганистанци са изоставили домовете си поради талибаните Около 390 000 афганистанци са изоставили домовете си поради талибаните
Около 390 000 души в Афганистан са били принудени да изоставен домовете си от май насам заради боевете. Това заяви афганистанският теле...

Според централната болница, единствено в Кандахар двама цивилни са убити за една нощ, а ранени са 47. На собствен ред трима са убити в Херат и към 20 са ранени. Представители на придвижването Талибан са завзели полицейския щаб на третия по величина град в Афганистан, Херат, съгласно отчет, получен от РИА Новости.

„ Полицейското ръководство в Херат е завладяно “, се споделя в отчета, съгласно който военна техника, оръжие и муниции са в ръцете на бойците. Ръководителят на Върховния съвет за национално помиряване в Афганистан Абдула Абдула прикани за незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за рецесията в страната, като дефинира обстановката като сериозна, съобщи 1TV. Ръководителят на афганистанския съвет акцентира също по време на районна конференция в столицата на Катар, Доха, че постигнатият досега прогрес е заплашен.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР